NOS VoetbalAangepast

Ajax en FC Utrecht snel rond de tafel over Ten Hag

Ajax gaat zondag na de wedstrijd tegen Willem II aan de slag om Erik ten Hag binnen te halen als opvolger van de ontslagen Marcel Keizer. Bij FC Utrecht lijken ze zich nu al te hebben verzoend met het vertrek van de trainer.

De clubleiding van FC Utrecht laat weten dat Ajax zich nog niet officieel heeft gemeld voor Ten Hag, maar zegt via via al wel te hebben vernomen dat de Amsterdammers zich zondag na het duel met Willem II in de Domstad zullen melden. En hoewel het vertrek van Ten Hag onvermijdelijk lijkt, is FC Utrecht niet van zins de trainer voor een appel en een ei te laten gaan.

Stevige onderhandelingen

"Als we als drie volwassen partijen met elkaar rond de tafel gaan zitten, moet er nog wel even stevig onderhandeld worden, maar dan komen we er zeker uit", benadrukt grootaandeelhouder Frans van Seumeren.

Frans van Seumeren

Dat Ten Hag FC Utrecht verlaat is volgens Van Seumeren "jammer", maar wil niet zeggen dat de club met een groot probleem wordt opgezadeld. "We hebben een half jaar geleden al op deze situatie ingespeeld door Jordy Zuidam als technisch directeur te benoemen. Dus op dat vlak valt er geen gat."

Gelimiteerde transfersom

Ten Hag wilde vrijdagochtend tijdens het wekelijkse mediamoment van FC Utrecht niet reageren op alle geruchten. De Tukker heeft bij FC Utrecht nog een contract tot medio 2020 en mag naar verluidt voor een gelimiteerde transfersom van 700.000 euro vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl