Artist's impression van het cultuurcomplex
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Bouw cultuurcomplex Den Haag stilgelegd

De bouw van het nieuwe cultuurcomplex in het centrum van Den Haag ligt stil, vanwege "een issue met de bouwer". Dat heeft wethouder Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij) bevestigd aan Omroep West.

De werkzaamheden in het Spuikwartier zouden pas in de kerstperiode worden stilgelegd, maar dat is nu al gedaan. De wethouder geeft geen nadere toelichting. Wel zegt hij "dat de gemeente op dit moment voortdurend en constructief in gesprek is met de bouwer."

Culturele hart

Het onderwijs- en cultuurcomplex, waarvan de oplevering in 2020 gepland staat, moet het culturele hart van Den Haag worden. De bouw is deze zomer begonnen.

Het pand komt aan het Spuiplein en wordt het nieuwe onderkomen van de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.

Gisteravond was er een spoedberaad van burgemeester en wethouders over dit prestigieuze project dat 177 miljoen euro moet kosten. Dat leidde tot onrust in de gemeenteraad, omdat de raadsleden nog niet op de hoogte waren.

Er was al lang een meningsverschil met bouwcombinatie Cadanz over de kosten. Het leidde tot een arbitragezaak, waarin nog geen uitspraak is gedaan.

Advertentie via Ster.nl