PVV-leider Wilders op campagne

PVV wil in 30 gemeenten meedoen met verkiezingen

De PVV wil in dertig gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het voornemen van partijleider Wilders om in zestig gemeenten mee te doen, gaat niet lukken, zei hij al eerder, omdat het moeilijk is om goede kandidaten te vinden.

Op dit moment zit de PVV alleen in de gemeenteraad van Den Haag en Almere. De partij gaat nu meedoen in alle provincies. Van de grote steden doet de PVV alleen in Amsterdam niet mee.

"Miljoenen Nederlanders kunnen op 21 maart stemmen op een partij die ook lokaal als enige echt opkomt voor onze cultuur, onze identiteit, onze vrijheid en dus tegen de islamisering", zegt Wilders. "Die verstevigde basis gaan we de komende jaren verder uitbouwen. Daar verheug ik mij op!"

De PVV heeft wel de dertig gemeenten bekendgemaakt, maar komt pas later met de kandidatenlijsten. Wel werd vandaag al de lijst in Emmen gepubliceerd, meldt RTV Drenthe. Lijsttrekker is daar de 35-jarige jurist Tom Kuilder. De lijst in Emmen telt zeven namen, maar de kans is dat de PVV in Emmen meer zetels haalt. De PVV was daar bij de Kamerverkiezingen dit jaar de grootste partij.

Tom Kuilder is lijsttrekker voor de PVV in Emmen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl