Wilders samen met Maurice Meeuwissen
NOS NieuwsAangepast

Wilders presenteert nieuwe lijsttrekker Rotterdam

PVV-leider Wilders heeft de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam bekendgemaakt.

Het is Maurice Meeuwissen, een IT'er die in diverse wijken in Rotterdam heeft gewoond, waaronder West, Blijdorp, Kralingen en Noord.

In een persbericht schrijft Wilders: "Met Maurice hebben we een kei als lijsttrekker. Niet lullen maar poetsen is zijn motto. Hij is enorm gedreven Rotterdam terug te geven aan de Rotterdammers. Ik heb er enorm veel vertrouwen in!"

Meeuwissen stond al op de vierde plaats van de lijst die vorige week door Wilders in Rotterdam werd gepresenteerd.

Meeuwissen zelf zegt: "De islamitische ideologie moet worden teruggedrongen, vrouwen en homo's moeten altijd veilig over straat kunnen, het azc in Beverwaard en de Essalam-moskee moeten meteen worden gesloten. Maar ook de zorg voor ouderen heeft mijn prioriteit. Ik ben erg gemotiveerd om me in te zetten voor de mooiste stad van Nederland."

Vorige week stelde Wilders Géza Hegedüs aan als lijsttrekker in Rotterdam. Een dag later werd hij weer van de lijst verwijderd wegens "nieuwe informatie". Wat die nieuwe informatie inhield, zei Wilders toen niet. Al snel bleek dat Hegedüs allerlei racistische en discriminerende uitlatingen had gedaan.

Op de vraag wat nu precies de uitspraak van Hegedüs was die echt niet kon, antwoordde de PVV-leider: "Eigenlijk alles; ik ga de uitspraken niet herhalen. Maar het was een verkeerde beslissing om hem lijsttrekker te maken."

Hij beloofde snel met een nieuwe lijsttrekker te komen. "Die zullen we beter googelen", zei Wilders toen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl