De slachtoffers overleden later in het ziekenhuis
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

18 jaar cel voor doden mannen op Tweede Kerstdag

Een man van 24 uit Rotterdam is veroordeeld tot 18 jaar cel wegens doodslag. Hij heeft volgens de rechtbank twee mannen doodgeschoten, vorig jaar op Tweede Kerstdag in Hellevoetsluis.

Justitie had twee verdachten aangeklaagd wegens moord, en een derde omdat hij in de vluchtauto had gezeten. Het Openbaar Ministerie stelde dat er 's nachts een ruzie was geweest waarbij is gevochten en geschoten. Waar de ruzie over ging, is onduidelijk.

De hoofdverdachte, Fatilson P., zegt dat hij in de lucht heeft geschoten, maar de rechtbank oordeelt dat hij wel degelijk gericht heeft geschoten op vijf mensen. Daarbij werden een 22-jarige man en zijn 29-jarige oom geraakt. Zij overleden in het ziekenhuis. De rechter vond volgens RTV Rijnmond moord niet bewezen, doodslag dus wel.

De tweede verdachte is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Hij moet wel een week de cel in voor bedreiging. Van een derde verdachte, die volgens het OM de chauffeur was, kon niet worden bewezen dat hij aanwezig was. Ook hij werd daarom vrijgesproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl