NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 21/12: Catalanen naar de stembus, Ajax uitgeschakeld

Goedemorgen! Vandaag doet de rechtbank in Den Haag uitspraak in de zaak van Mitch Henriquez. En de Catalanen gaan naar de stembus om een nieuw regioparlement te kiezen.

Het is opnieuw een grijze dag met soms regen of motregen. Het wordt 8 tot 10 graden. Vanmiddag om precies 17.28 uur begint officieel de winter, maar winters weer hoeven we voorlopig niet te verwachten.

Wat heb je gemist?

De misstanden bij de Oranjekazerne in Schaarsbergen zijn een stuk groter dan tot nu toe werd aangenomen. Dat meldt de Volkskrant op basis van een vertrouwelijk rapport van het ministerie van Defensie uit 2015, dat de krant in handen heeft gekregen.

Ander nieuws uit de nacht:

• Ajax is in de KNVB-beker uitgeschakeld door FC Twente. In Enschede werden de Amsterdammers na 14 strafschoppen verslagen, nadat het na 120 minuten 1-1 was gebleven.

• Voor de tweede keer in korte tijd is een Noord-Koreaanse soldaat overgelopen naar Zuid-Korea. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap dook de soldaat ineens uit de mist op bij de streng bewaakte gedemilitariseerde zone.

• De kloof tussen mannen en vrouwen bij de verdeling van huishoudelijke taken wordt steeds kleiner. Dat komt deels doordat mannen meer zijn gaan doen, maar vooral doordat vrouwen juist minder zijn gaan doen.

En dan nog dit:

Australië heeft het wrak van een onderzeeër ontdekt waar al 103 jaar naar werd gezocht. De HMAS AE1 ging aan het begin van de Eerste Wereldoorlog verloren, als eerste geallieerde onderzeeër. Er waren op dat moment 35 mensen aan boord, Australiërs en Britten. Er is eerder al twaalf keer gezocht naar het wrak, maar die zoektochten leverden niets op.

Het wrak op radarbeelden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl