De spelers van Bristol City vieren de treffer in blessuretijd
NOS VoetbalAangepast

Bristol City knikkert United uit League Cup, Chelsea wel door

Bristol City heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de kwartfinales van de League Cup, het tweede bekertoernooi van Engeland. De ploeg uit het Championship versloeg in eigen huis Manchester United met 2-1.

Daley Blind moet in de Premier League genoegen nemen met een rol op het tweede plan. In de Champions League en in de League Cup mag hij zichzelf wel basisspeler noemen.

Ook Zlatan Ibrahimovic begon vanaf het eerste fluitsignaal op het veld. Met zijn eerste goal sinds zijn terugkeer na een langdurige blessure maakte de Zweed een 1-0 achterstand ongedaan. De drager van de aanvoerdersband schoot een vrije trap laag binnen.

Zlatan Ibrahimovic neemt een vrije trap, Daley Blind kijkt toe

Maar het was Korey Smith die de show stal in het Ashton Gate Stadium in Bristol. In de 93ste minuut zorgde hij met zijn winnende treffer voor een plaats in de halve finales.

Chelsea door oog van de naald

Ook Chelsea plaatste zich voor de laatste vier. Op Stamford Bridge werd Alvaro Morata de gevierde man. Hij behoedde zijn ploeg voor een verlenging door in de negentigste minuut de 2-1 tegen Bournemouth binnen te prikken.

Luttele seconden daarvoor had Dan Gosling de bezoekers nog op gelijke hoogte gebracht. Nathan Aké was weer voor even terug in Londen, maar bleef tegen zijn oude ploeg op de bank.

Morata na zijn late doelpunt

Topclubs bij laatste vier

Een dag eerder plaatsten Arsenal en Manchester City zich al voor de halve finales. Manchester City versloeg Leicester City na strafschoppen. Arsenal had genoeg aan een treffer tegen West Ham United: 1-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl