Hirving Lozano heeft PSV een de beslissende 3-1 voorsprong gezet tegen VVV

PSV laat zich niet verrassen door VVV in bekertoernooi

PSV heeft zich op betrekkelijk eenvoudige wijze voor de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker geplaatst. In eigen huis won de negenvoudig bekerwinnaar na een weinig sprankelende eerste helft uiteindelijk met 4-1 van VVV-Venlo, dat voorlopig op die ene toernooizege uit 1959 blijft steken.

Het venijn van de eerste helft zat 'm in de staart. Marco van Ginkel had in de 22ste minuut weliswaar bijna succes met een kopbal, die doelman Delano van Crooy nog net naast wist te tikken, maar verder gebeurde er weinig. De rust leek zonder goals bereikt te worden.

Totdat VVV bij een schaarse tegenaanval, ingeleid een slecht uitverdedigende Daniel Schwaab, via Moreno Rutten op 0-1 kwam. De mee opgekomen rechtsback, met een slim passje aan het werk gezet door Terik Tissoudali, kapte eerst Steven Bergwijn uit en verschalkte vervolgens doelman Jeroen Zoet.

Moreno Rutten schiet VVV naar 0-1

De Venlonaren dachten met een voorsprong de pauze te halen, maar kwamen bedrogen uit. Ralf Seuntjes probeerde in de extra tijd de bal rond de middenlijn met de borst te controleren, maar maakte daarbij hands. Tot woede van de zondaar - en trainer Maurice Steijn - mocht PSV een vrije trap nemen. Schwaab slingerde de bal voor het doel, waar Luuk de Jong handig voor zijn man kroop en met de rechtervoet de korte hoek vond: 1-1.

Ook na rust liet VVV - zonder de naar de tribune verwezen Steijn op de bank - zich ver terugzakken. Reden voor PSV-trainer Phillip Cocu om middenvelder Jorrit Hendrix in te ruilen voor de aanvallender ingestelde Gastón Pereiro. Het was echter Van Ginkel die zich weer eens liet gelden. De veel scorende aanvoerder werd bij een vrije trap van Pereiro geheel over het hoofd gezien en haalde knap uit: 2-1.

PSV'er Luuk de Jong met staaltje acrobatiek

PSV bleef het initiatief houden, maar kon niet voorkomen dat Tissoudali na een bijdehand een-tweetje in scoringskans kwam. De gekrulde inzet van de Amsterdammer zeilde echter naast. Aan de andere kant liet de bedrijvige Hirving Lozano tien minuten voor tijd zien hoe het ook kan: vanaf de linkerzijlijn naar binnen dribbelend legde de Mexicaan twee man in de luren om vervolgens met een harde schuiver de 3-1 aan te tekenen.

Als kers op de taart mocht invaller Nicolas Isimat-Mirin, nauwelijks nog gehinderd door de uitgebluste VVV-defensie, in de blessuretijd nog de 4-1 binnenschieten.