Raymond van Barneveld viert zijn overwinning op Richard North in de eerste ronde van het WK darts
NOS SportAangepast

Van Barneveld door, Lewis strandt op WK darts

Raymond van Barneveld heeft zonder problemen de tweede ronde van het WK darts bereikt. In de eerste ronde versloeg hij WK-debutant Richard North met 3-0 (3-0, 3-1 en 3-2).

Van Barneveld, vorig jaar halvefinalist, was direct bij de les en trok de eerste set in mum van tijd naar zich toe. Met een gemiddelde van 107 per beurt en een 100 procent score op de dubbels begon 'Barney' ijzersterk aan zijn 26ste wereldkampioenschap.

Meer spanning in set twee en drie

North (57ste op de wereldranglijst) bleef in de tweede set dichter in de buurt van Van Barneveld, de nummer negen van de wereld. De Engelsman pakte zowaar een leg en kreeg bij 2-1 voor Van Barneveld kansen om er 2-2 van te maken. North miste echter drie pijlen op een dubbel en dat strafte de Nederlander direct af.

'Barney', vijfvoudig wereldkampioen (4x BDO, 1x PDC), miste in de derde set eerst twee pijlen voor de wedstrijd, waardoor North nog op 2-2 kon komen. Maar in de vijfde en beslissende leg klaarde Van Barneveld de klus. In de volgende ronde treft hij de Australiër Kyle Anderson.

Lewis verrassend onderuit

De grootste verrassing van het WK tot nu toe voltrok zich na de partij van Van Barneveld. Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis (winnaar in 2011 en 2012) dolf het onderspit tegen de Duitse qualifier Kevin Münch.

Münch moest zich eerder op de avond nog plaatsen voor de eerste ronde. Dat deed hij door de Rus Aleksandr Oresjkin te verslaan (2-0).

Lewis had aanvankelijk weinig problemen met de Duitser en won de eerste set. De Engelsman wist zijn niveau echter niet vast te houden, waardoor Münch in de wedstrijd kon groeien.

De Duitser pakte de kansen die Lewis hem bood met beide handen aan. Met onder meer een indrukwekkende 124-finish voerde hij de druk op en nadat hij eerst twee matchdarts had gemist sloeg Münch vervolgens alsnog genadeloos toe.

Uitslagen WK darts 19 december

Aleksandr Oresjkin (Rus) Kevin Münch (Dui) 0-2 *
John Henderson (Sch) Marko Kantele (Fin) 3-0
RAYMOND VAN BARNEVELD (NED) Richard North (Eng) 3-0
Adrian Lewis (Eng) Kevin Münch (Dui) 1-3
* Voorronde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl