In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Zevende aanhouding voor rellen na schietpartij Blerick

In Blerick is opnieuw een man opgepakt voor betrokkenheid bij de rellen van vorige maand. De man van 24 wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling.

In totaal zijn nu zeven mensen aangehouden vanwege de rellen in het Venlose stadsdeel. Die braken uit na de schietpartij op 1 november, waarbij Ömer Köksal om het leven kwam. Na de dood van de 22-jarige man liepen de gemoederen hoog op en keerde een groep mensen zich tegen de politie en journalisten.

Volgens de politie zit het onderzoek naar de rellen inmiddels in een afrondende fase. Er worden dan ook geen nieuwe aanhoudingen verwacht. Wel worden de komende tijd nog mensen gehoord. 1Limburg meldt dat de zes die eerder werden opgepakt, niet meer vastzitten. Het Openbaar Ministerie bekijkt wat er met hen gaat gebeuren.

Schietpartij

Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij loopt nog. Dinsdag 14 november is in Rotterdam een 22-jarige man aangehouden. Hij is een van de twee gezochte verdachten. De tweede man is nog spoorloos. De politie weet wel om wie het gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl