Eerder stond er ook een reuzenrad bij de Markthal
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Rotterdammers boos over reuzenrad: 'Niet meer naakt door de kamer'

Rotterdammers zijn niet allemaal even blij met het reuzenrad dat vanaf januari tussen de Markthal en de Hoogstraat moet komen. Omwonenden maken zich zorgen over hun privacy als mensen straks vanuit de attractie huizen in kunnen kijken.

Het Dinner Wheel komt op de plek waar ook reuzenrad The View stond. Het nieuwe reuzenrad komt evenwijdig te staan aan de Markthal, waarin ook mensen wonen. De ongeveer vijftig meter hoge attractie mag een jaar blijven staan. Passagiers zitten in afgesloten doorzichtige karretjes. Ze kunnen in het rad wat eten of drinken.

Privacy

Gisteren was er een informatieavond over de nieuwe attractie. Volgens een woordvoerder van de gemeente werd het plan voor het reuzenrad toegelicht. Naar de avond kwamen ook ontevreden omwonenden toe. "Ik moet elke dag van mijn slaapkamer naar mijn badkamer in mijn blootje, dat kan niet meer", zei een man.

Een vrouw met een jong kind vindt ook dat haar privacy op het spel staat. "Mensen kunnen een tekening maken van mijn appartement. Ze kunnen een schema maken van mijn dag. Dan heb je ook nog eens criminelen. Ze weten waar ik mijn oorbellen neer ga leggen. Ze weten alles van me."

Bewoners zeggen dat ze niet zijn ingelicht over het plan voor de vergunning werd afgegeven. Dat nemen ze de gemeente kwalijk, schrijft RTV Rijnmond. "Er is al een besluit genomen op 6 december en er is voor bewoners geen inspraak geweest. Er zijn grenzen", zei een bewoonster.

Bezwaar

Perry Oerlemans, directeur van Dinner Wheel, was gisteravond bij de bijeenkomst om vragen van bewoners te beantwoorden. Hij zegt dat met de aanwezigen gepraat is over eventuele oplossingen voor de bezwaren die ze hebben. Mensen die het reuzenrad in gaan, mogen straks bijvoorbeeld geen telelenzen meenemen. Tussen het reuzenrad en het gebouw zit volgens hem ruim 43 meter. Met een telelens kunnen van die afstand scherpe foto's gemaakt worden, zegt hij.

Er zijn nog wat mogelijke oplossingen besproken, vertelt Oerlemans. "Wij snappen de angst en willen dat het rad voor iedereen zo leuk mogelijk is. Daarom wilden we graag in gesprek met de bewoners."

Bewoners kunnen tot 18 januari een bezwaarschrift indienen bij de gemeente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl