Rebecca Dykes
NOS NieuwsAangepast

Man aangehouden vanwege moord op Britse diplomate in Libanon

De politie in Libanon heeft een man aangehouden in verband met de moord op de Britse diplomate Rebecca Dykes. De verdachte, een Uber-taxichauffeur met strafblad, heeft inmiddels bekend de vrouw te hebben vermoord.

Dykes werd zaterdag dood aangetroffen langs de kant van de weg, even buiten Beiroet. Ze zou zijn ontvoerd en vervolgens gewurgd. Volgens de Libanese politie was de moord niet politiek gemotiveerd.

Ontvoering na feest

Dykes werkte sinds januari op de Britse ambassade in Beiroet. Ze woonde volgens de BBC afgelopen vrijdag een afscheidsfeest van een collega bij in een uitgaansgebied in Beiroet. Bij het verlaten van een café rond middernacht zou ze zijn ontvoerd. Dykes werd zaterdagochtend nabij een autoweg even buiten de Libanese hoofdstad aangetroffen.

De familie van het slachtoffer laat via Buitenlandse Zaken weten "verslagen te zijn door de dood van onze geliefde Rebecca". De Britse ambassadeur in Libanon Hugo Shorter liet via Twitter zijn medeleven blijken.

De Libanese politie heeft laten weten dat het een tweede lijkschouwing op het lichaam van Rebecca Dykes laat uitvoeren. Er zal onder meer worden onderzocht of er sporen zijn van seksueel misbruik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl