NOS NieuwsAangepast

Dakdekkerspesterijen in Den Bosch: 'Ze gunnen elkaar licht in de ogen niet'

Al vijf, misschien zes jaar, zijn de pesterijen in Den Bosch aan de gang, vertelt dakdekker René Bouwmans van 123Dakreparatie. Hij moest gisteravond toekijken hoe zijn bedrijfswagen uitbrandde. In totaal gingen gisteravond vijf auto's van dakdekkersbedrijven in Den Bosch in vlammen op.

Bouwmans vermoedt dat de hevige concurrentiestrijd ermee te maken heeft. Er zijn in Den Bosch 127 officieel geregistreerde dakdekkers. Waarom het er zo veel zijn, is onduidelijk. "Maar ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet."

De branden passen in de problematiek van de afgelopen tijd, gaat Bouwmans verder. Er gebeurt iedere week wel wat. "Dan wordt er weer eens een ladder gestolen, een auto leeggehaald. Als ze iemand niet mogen, pakken ze die ook gewoon."

Auto's van Bossche dakdekkers in brand gestoken

De politie gaat uit van brandstichting en is een onderzoek begonnen. Agenten zijn een sporen- en buurtonderzoek gestart, maar heeft nog geen idee van de daders.

'Geen toeval'

Een andere gedupeerde dakdekker, Sacha Smulders, is er eveneens van overtuigd dat de branden zijn aangestoken en dat de daders met hun acties de concurrentie willen uitschakelen. "Het is geen toeval dat de slachtoffers allemaal dakreparateurs zijn", zei hij eerder tegen Omroep Brabant.

Dakdekker Kevin zag vannacht ook zijn privéauto in vlammen opgaan. Die stond geparkeerd in een woonwijk waar geen bedrijfspanden zijn. Op zijn auto stonden ook geen verwijzingen naar zijn werk. Dat de auto toch is uitgebrand, vindt hij bedreigend. "Dit was heel specifiek", zegt hij. "Het komt zo wel dichtbij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl