Marhinde Verkerk
NOS SportAangepast

Verkerk pakt goud bij Masters, Korrel en Steenhuis een bonus

Marhinde Verkerk heeft voor het eerst goud veroverd op de World Masters, het eindejaarstoernooi voor de topzestien van de wereld. Ze won in Sint-Petersburg in de finale van de klasse tot 78 kilogram met een late waza-ari van de Française Madeleine Malonga.

Guusje Steenhuis werd derde met Karen Stevenson en eindigde daardoor net als Michael Korrel in de klasse tot 100 kilogram als eerste op de wereldranglijst. Dat leverde beide judoka's 50.000 dollar op.

Frank de Wit raakte zijn eerste plaats juist kwijt in de klasse tot 81 kilogram.

Korrel en Steenhuis pakken bonus bij Masters, maar Verkerk goud

Verkerk kende een sterk toernooi, al had ze in haar eerste drie partijen wel een verlenging nodig. Ze won in de tweede ronde van Audrey Tcheumeo, die vorig jaar in Rio de Janeiro olympisch zilver had veroverd, en was in de halve finales de nummer twee van de afgelopen EK, Guusje Steenhuis, de baas.

Korrel en De Wit

Korrel moest genoegen nemen met zilver. Hij was in de finale van de klasse tot 100 kilogram niet opgewassen tegen de Georgiër Varlam Liparteliani. Die liet al snel een waza-ari noteren.

De Wit eindigde in zijn klasse als derde. Hij won in de strijd om brons met ippon van Eduardo Yudi Santos uit Brazilië. Daarvoor verloor hij van de latere winnaar Chasan Chalmoerzajev.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl