NOS VoetbalAangepast

Schöne: ik kom in de buurt van mijn beste jaar

Schöne: geloof in jezelf, dan kom je het verst

Zeven competitietreffers heeft Lasse Schöne dit seizoen al achter zijn naam staan. De 31-jarige Deen komt daarmee nu al in de buurt van zijn doeltreffendste jaar bij Ajax, het seizoen 2013/2014, want toen maakte hij negen treffers.

"Zeven halverwege de competitie is voor een verdedigende middenvelder wel aardig. Ik kom in de buurt van mijn beste jaar", geeft Schöne toe. "Ik kom vaak op de rand van het strafschopgebied, mag ook vaak achter penalty's en vrije trappen staan. Dat helpt ook."

Ajax juicht na de 2-0 van Lasse Schöne tegen PSV

Schöne profiteert van de offensieve speelwijze van Ajax. Of de ploeg nu het systeem 4-3-3 of 3-4-3 speelt, het verandert voor hem weinig. "Door de manier waarop wij spelen, met veel druk vooruit en nu met een inschuivende Frenkie de Jong, kom ik veel in de buurt van de zestien. Het ligt me goed."

En toch moest Schöne ook dit seizoen weer de trainer overtuigen. Aanvankelijk had Marcel Keizer geen basisplaats voor hem, maar zoals altijd, knokte de Deen zich ook onder deze trainer terug in het elftal.

Voor de topper tegen AZ, vanmiddag om 14.30 uur in Alkmaar, barst hij van het zelfvertrouwen. "Geloof in jezelf, dan kom je het verst", is zijn motto.

Lasse Schöne is dit seizoen productief voor Ajax

Juiste instelling

Met diezelfde instelling is Schöne ervan overtuigd dat Ajax zich ook zal terugvechten in de titelstrijd. Door de zege op PSV en het daaropvolgende puntenverlies van de koploper in Groningen heeft Ajax in een week de achterstand op de Eindhovenaren gehalveerd: van tien naar vijf verliespunten.

"Het kan snel gaan in voetbal", weet ook Schöne. "We hebben zondag tegen PSV laten zien wat we kunnen. We waren niet alleen in balbezit erg sterk, ook bij balverlies zaten we erbovenop. Die instelling moeten we zondag ook tegen AZ, dat het dit seizoen voortreffelijk doet, hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl