Crystal Palace verlaat degradatiezone, kleine zeges Chelsea en Arsenal

Crystal Palace blijft vriend en vijand verbazen in de Premier League. Zaterdagmiddag won het overtuigend met 3-0 van Leicester City en dat betekent dat de ploeg van Roy Hodgson voor het zevende duel op rij ongeslagen is.

Bij Crystal Palace mocht Jairo Riedewald in de 85e minuut invallen. Patrick van Aanholt bleef op de bank.

In het King Power Stadium kende Palace een vliegende start. Door doelpunten van Cristian Benteke en Wilfried Zaha gingen de Eagles naar de kleedkamers met een 2-0 voorsprong. In de tweede helft besliste Bakary Sako het duel. Leicester speelde het laatste half uur met tien man na de rode kaart voor Wilfred Ndidi.

Roy Hodgson

De overwinning op Leicester is nu de zevende wedstrijd op rij zonder nederlaag van Palace. Sinds Frank de Boer op 11 september werd ontslagen, pakte de nieuwe trainer Hodgson slechts vier punten in zijn eerste zeven duels. Na de nederlaag tegen Tottenham Hotspur (op 5 november) heeft de ploeg de weg omhoog gevonden.

Crystal Palace is in de Premier League uit de degradatiezone gekropen. Met zeventien punten uit achttien wedstrijden staat het op de veertiende plaats. Toen De Boer werd ontslagen was het nog hekkensluiter in de Engelse competitie.

Marcos Alonso (r) viert zijn doelpunt tegen Southampton

Kleine zege Chelsea

Chelsea boekte thuis een kleine zege op Southampton. De nummer drie in de Premier League versloeg de ploeg van Wesley Hoedt met 1-0.

Doelman Fraser Forster keerde de schoten van N'Golo Kanté, Gary Cahill en Marcos Alonso, zag Pedro op de paal schieten, maar moest passen op de vrije trap van Alonso. Die krulde de bal fraai langs de muur.

Charlie Austin stond na rust koud in het veld toen hij een kans kreeg op de 1-1, maar doelman Thibaut Courtois stompte zijn inzet weg.

Ook minimale zege Arsenal

Arsenal was thuis Newcastle United met 1-0 de baas. Halverwege de eerste helft scoorde Mesut Özil met een halve omhaal. Met een knappe save hield doelman Robert Elliot na rust jack Wilshere (volley) van de 2-0 af.