Brons voor judoka Franssen bij Masters in Sint-Petersburg

Judoka Juul Franssen heeft bij de World Masters in Sint-Petersburg, het toernooi voor de top-16 van de wereld in elke klasse, brons veroverd in de klasse tot 63 kilogram.

De 27-jarige Franssen versloeg in de strijd om het eremetaal opponente Darja Davydova in de verlenging doordat de Russische haar derde strafje ontving.

Ten onder tegen Franse

Franssen werd in de tweede ronde op de rug geworpen door de Franse vedette Clarisse Agbegnenou (tweevoudig wereld- en Europees kampioene).

In de herkansing klopte ze de Britse Alice Schlesinger, eveneens in de verlenging, waarna ze tegen Davydova op mocht voor het brons.

De mondiale nummers 19 en 20, die nooit eerder tegenover elkaar stonden, wisten geen scores op het bord te krijgen waarna Franssen de zege pakte in de verlenging.

Sam van 't Westende

Van 't Westende snel klaar

Sam van 't Westende werd in de eerste ronde uitgeschakeld. In de klasse tot 73 kilogram won de Zweed Tommy Macias na een ippon in de openingsronde van het prestigieuze toernooi.

Macias is de nummer zes van de wereldranglijst en werd dit jaar nog derde op het Europees kampioenschap. Van 't Westende staat op de twintigste plek in het mondiale klassement.

In Rusland gaan in totaal negen Nederlandse judoka's de mat op. De andere zeven Nederlanders komen zondag in actie.