Brand in een opslagloods in Melissant
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Asbest vrij bij brand op Goeree-Overflakkee

Bij een grote brand in een opslagloods in het Zuid-Hollandse dorp Melissant is vannacht asbest vrijgekomen. De brandweer waarschuwt om het asbest niet aan te raken. Vandaag wordt de stof opgeruimd.

De brand in de opslagloods voor caravans en boten ontstond rond 04.00 uur vannacht en verwoestte de loods en de opgeslagen caravans en boten. Rond 05.00 uur had de brandweer de brand onder controle. Het was direct al duidelijk dat asbest vrij was gekomen - uit het dak van de loods.

Doordat er weinig wind stond en het regende is de verspreiding van het spul beperkt gebleven. Toch ligt er volgens RTV Rijnmond een kleine hoeveelheid asbest in tuintjes en op straat. De brandweer adviseert mensen daarom om hun schoenen af te spoelen voordat ze hun huis binnengaan. In de loop van de dag zal een gespecialiseerd bedrijf plekken onderzoeken waar het asbest is neergekomen en de stof verwijderen.

De oorzaak van de brand is onbekend. Wel is sprake van een opvallende samenloop van omstandigheden. Rond 01:30 uur vannacht brak ook al brand uit in Melissant. Het ging daarbij om een brandende camper, op het terrein buiten de loods die later uitbrandde. Maar of de twee branden iets met elkaar te maken hebben, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl