Barry Sherman en zijn vrouw Honey in 2010
NOS NieuwsAangepast

Canadees miljardairsechtpaar dood gevonden

In de Canadese stad Toronto zijn de miljardair Barry Sherman en zijn vrouw thuis dood gevonden. Sherman was oprichter van het farmaciebedrijf Apotex. De politie zegt dat het paar onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen.

De 75-jarige Sherman en zijn vrouw Honey werden gevonden door een makelaar die voorbereidingen wilde treffen voor een bezichtiging van hun huis, dat te koop staat. De precieze doodsoorzaak van het stel wordt onderzocht. Er zijn geen sporen van inbraak, zeggen rechercheurs.

Mysterieuze dood steenrijk Canadees echtpaar

Sherman was een van de rijkste mensen van Canada. Zijn bedrijf Apotex is wereldwijd een van de grootste fabrikanten van generieke medicijnen, middelen waarvan het patent is verlopen. Hij en zijn vrouw stonden ook bekend als filantropen. Jaarlijks gaven ze miljoenen aan goede doelen.

Gezondheidsminister Hoskins van de provincie Ontario spreekt van een droevige dag. Hij omschrijft de twee als "fantastische mensen, ongelooflijke filantropen en grote leiders in de gezondheidszorg". Premier Trudeau maakte via Twitter zijn deelneming kenbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl