Vreugde bij Fortuna Sittard

Puntenverlies NEC, Fortuna nieuwe koploper

NEC heeft in de Jupiler League duur puntenverlies geleden. In Nijmegen kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Helmond Sport. Fortuna Sittard mag zich nu koploper noemen na een spectaculaire 4-2 zege op Den Bosch. NEC heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Fortuna kende een droomstart in Den Bosch. Binnen tien minuten scoorden de Sittarders twee keer via Dries Saddiki en Djibril Dianessy. Na rust kwam Den Bosch via Niek Vossebelt terug in de wedstrijd, maar tien minuten later zette Lisandro Semedo Fortuna weer op twee doelpunten verschil.

Vlak voor tijd bracht Dennis Kaars de spanning even terug, maar in de blessuretijd was het wederom Dianessy die scoorde: 4-2.

Jong Ajax gelijk

Nummer drie Jong Ajax pakte een punt op bezoek bij nummer zes FC Emmen. Het werd 2-2. Na een snelle voorsprong voor de Amsterdammers door een eigen doelpunt van Keziah Veendorp zorgden Michiel Hemmen en Glenn Bijl ervoor dat Emmen toch nog met een voorsprong de rust in ging. Een kwartier voor tijd bezorgde Noa Lang Jong Ajax nog een punt.

In de stand om de tweede periodetitel gaat Fortuna ook aan kop. De Limburgers hebben vier punten voorsprong op nummer twee Almere City dat met 3-2 verloor van Jong PSV.