Teleurstelling bij de Nederlandse handbalsters na het verloren halvefinaleduel met Noorwegen op het WK
NOS SportAangepast

Handbalsters kritisch na nederlaag: afspraken niet nagekomen

"De dekking was niet goed en de afspraken klopten niet." Keepster Tess Wester legde na de verloren halve finale (32-23) op het WK tegen Noorwegen de vinger op zere plek en analyseerde helder waarom de Nederlandse handbalsters binnen tien minuten hun WK-droom uiteen hadden zien spatten.

Nederland begon erbarmelijk aan het duel met het oppermachtige Noorwegen (32-23). Oranje keek binnen een mum van tijd tegen een 8-1 achterstand aan.

"We geven zo makkelijk de bal weg en missen eenvoudige kansen", baalde Wester. "Je weet dat Noorwegen bij een 8-1 voorsprong zelfvertrouwen gaat krijgen. Als je bij kan blijven, dan gaan zij twijfelen, maar dat was vandaag niet aan de orde. Dit had ik niet verwacht."

Danick Snelder uitte zich in het stadion in Hamburg in vergelijkbare woorden. "Die eerste tien minuten hebben ons de nek omgedraaid. Als je zo matig begint, dan maak je het voor jezelf onmogelijk om nog een kans te maken."

"Je zag bij onze eerste aanvallen dat het allemaal heel voorzichtig was", vervolgde Snelder. "We kregen wel kansen, maar er was te veel twijfel. Een keiharde valse start."

Abbingh: zondag staan we er weer

Nederland moet zich nu oplappen voor het duel om de derde plaats van komende zondag. Daarin is Zweden de tegenstander. Die ploeg verloor later op de avond van Frankrijk. Lois Abbingh keek alvast vooruit en hield de moed erin: "Ik denk dat we er dan weer zo op gebrand zijn om een medaille te winnen. Dat zou namelijk al een hele prestatie zijn."

De uitblinkster aan Noorse kant was Nora Mørk. Zij glom na afloop van trots. "Dit was een hele goede wedstrijd", zei Mørk, die ook nog tot beste speelster van de wedstrijd werd uitgeroepen. "Het begin was cruciaal. We weten dat we goed zijn zodra wij snel op voorsprong komen."

Uitblinker Mørk trots op Noorse teamgenoten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl