In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

OM wil Goudse zuurgooier naar psychiatrisch ziekenhuis sturen

Het Openbaar Ministerie wil een man uit Gouda laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis voor het verspreiden van het bijtende ontsmettingsmiddel perazijnzuur. Dat gebeurde in mei van dit jaar in een magazijn in het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Volgens de officier van justitie is de Gouwenaar volledig ontoerekeningsvatbaar.

Naar eigen zeggen deed de man het omdat hij woedend was over pesterijen van zijn collega's. Drie mensen raakten zwaargewond toen zij de dampen van het perazijnzuur inademden. Zij hebben blijvende ernstige klachten aan hun luchtwegen.

De Gouwenaar zegt twee jaar lang te zijn gepest bij verschillende werkgevers. Daardoor moest hij steeds van baan wisselen. Meer wil hij er niet over kwijt, omdat dat te persoonlijk zou zijn. Zijn collega's spreken de pesterijen tegen. Deskundigen denken dat de Gouwenaar psychoses had en dat hij daardoor steeds gefrustreerder werd.

Spijt

De man zegt veel spijt te hebben. Volgens Omroep West wist hij niet dat de gevolgen van het giftige spul zo groot en ernstig konden zijn.

Het OM acht poging tot moord op drie mensen in het ziekenhuis bewezen en wil dat hij wordt behandeld. Hij moet volgens de officier in ieder geval voor een jaar worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. De rechter doet op 15 januari uitspraak.

Advertentie via Ster.nl