Phillip Cocu
NOS VoetbalAangepast

Cocu hoopt dat PSV 'met goed voetbal' katers wegspoelt

Phillip Cocu hoopt dat PSV zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag de frustraties van het puntenverlies tegen Ajax en FC Groningen van zich af kan spelen. En het liefst "met goed voetbal".

En dat laatste valt niet uit de lucht. Er is momenteel veel aan te merken op het spel van de koploper, die de laatste weken met een verdedigend concept aan zijn overwinningen kwam. Tot afgelopen zondag, toen het aanvallende Ajax de Eindhovense instelling afstrafte met een 3-0 zege.

Ook in Groningen ging het mis toen de koploper na een 3-1 voorsprong in zijn schulp kroop. Groningen kwam daarna met een alles-of-niets-mentaliteit alsnog langszij (3-3).

Cocu: ik lig niet wakker van kritiek

Angsthazenvoetbal

PSV en Cocu kregen vervolgens de hoon over zich heen waarbij termen als 'angsthazenvoetbal', 'laf voetbal' en 'Cocu als minister van defensie' in de rondte vlogen.

De trainer erkent dat zijn ploeg een tik heeft gekregen na het dubbele puntenverlies. "Dat doet veel", zegt Cocu. "Verliezen kan een keer, zeker in een topwedstrijd, maar daarna moet je een reactie geven. Dat hebben we gedeeltelijk gedaan. In de eerste helft tegen FC Groningen was het voetballend veel beter dan tegen Ajax."

"Helaas bezweken we in de eindfase toen zij logischerwijs meer risico gingen nemen. De bal viel voor ons net verkeerd. Een aantal keer is dat andersom geweest. Het is heel belangrijk om zaterdag te reageren met een overwinning", benadrukte Cocu.

Goed nieuws over video-analist

PSV had goed nieuws over video-analist Wim Rip, die woensdag tijdens Groningen-PSV onwel werd en op de intensive care was beland.

"De video-analist van PSV maakt het naar omstandigheden goed, tot vreugde van zijn naasten en zijn collega's bij PSV", klinkt de verklaring op de website van de Eindhovenaren. "Wim heeft de intensive care verlaten maar wordt nog wel continu gemonitord."

Situatie video-analist PSV verbeterd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl