NOS VoetbalAangepast

AZ nieuwe test voor 'mentaal veerkrachtig' Ajax

Ajax staat zondag in Alkmaar voor de derde echte test dit seizoen. "Duels tegen Feyenoord en PSV zijn van oudsher de toppers. Daar is AZ dit seizoen bijgekomen. Die ploeg heeft een hele goede eerste seizoenshelft, staat gelijk met Ajax; dus is het een topper"', aldus trainer Marcel Keizer.

Keizer roemt mentale veerkracht Ajax dit seizoen

Keizer moet zondag defensief puzzelen. In de ziekenboeg meldde zich de Oostenrijker Maximilian Wöber, die donderdagavond ogenschijnlijk zwaar geblesseerd uitviel tegen Excelsior. Keizer kon vrijdag nog niets zeggen over de ernst van de blessure. "Hij wordt onderzocht."

Aanvoerder Joël Veltman is zondag geschorst en de verdedigers Nick Viergever en Daley Sinkgraven zitten al langer door blessures aan de kant. Tegen Excelsior vielen verdedigers Deyovaisio Zeefuik en Mitchell Dijks in. Zeefuik is volgens Keizer verder in zijn ontwikkeling dan de Colombiaanse aanwinst Luis Orejuela. "Deyovaisio heeft jaren in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld. Dat is een voordeel."

Veerkracht na Nouri

De Ajax-trainer heeft zijn team in mentaal opzicht wel zien groeien de afgelopen maanden. De impact van de gebeurtenissen rond Abdelhak Nouri in de zomer moesten door iedereen worden verwerkt. "En de een doet daar langer over dan de ander, mijn elftal is echter mentaal ijzersterk. De ploeg stond er tegen Feyenoord en PSV. Zondag is er weer een test. We gaan naar AZ om te winnen."

Lasse Schöne (links) juicht na zijn 2-0 voor Ajax tegen PSV

Tegenstander AZ heeft indruk gemaakt op Keizer. "Ze spelen met veel variatie in de opbouw. In het spel van AZ zitten principes die wij ook hanteren. Ze geven druk als team, het ziet er als team heel goed uit." AZ heeft in de ogen van Keizer wel het voordeel dat het twee dagen langer kon uitrusten van een midweekse wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl