De Guardia Civil in de nasleep van de drievoudige moord gisteravond
NOS Nieuws

Spanje arresteert verdachte van meerdere moorden en overvallen

De Spaanse politie heeft een Servische man opgepakt die ervan wordt verdacht meerdere moorden te hebben gepleegd. Gisteren zijn in het gebied waar hij is aangehouden, bij het dorpje Cantavieja in het oosten van Spanje, drie mensen doodgeschoten, onder wie twee leden van de Guardia Civil. Die waren bezig met een onderzoek naar een andere schietpartij in de omgeving van Cantavieja op 5 december, waarbij twee mensen gewond raakten. Ook bij dat incident zou de 36-jarige Serviër betrokken zijn.

Italië had al een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen deze Norbert Feher. De Italianen maakte jacht op hem sinds april, toen hij een barman en een politieagent doodschoot in de regio Emilia-Romagna. Verder staat Feher in Italië bij verstek terecht voor drie overvallen die hij pleegde als lid van een bende in 2015.

Daarbij werden de slachtoffers vastgebonden, geblinddoekt en geslagen. Bij een van de overvallen bonden ze een man van 93 vast, knevelden hem en maakten een ketting en ringen die hij droeg buit. De man werd twee dagen later gevonden door zijn zoon.

Twee medeplichtigen van Feher zijn in Italië vanwege de gewelddadige overvallen al veroordeeld tot 14 en 15 jaar cel.

Totaal geen scrupules

"De dramatische toedracht van zijn arrestatie, met de moord op drie mensen, bewijst niet alleen hoe gevaarlijk hij is, maar ook dat hij totaal geen scrupules heeft", zei de Italiaanse aanklager Giuseppe Amato.

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft vanwege de drievoudige moord en de arrestatie van Feher het wekelijkse kabinetsberaad laten schieten en is naar Cantavieja gereisd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl