NOS VoetbalAangepast

Keizer: tegen AZ staan er echt wel vier spelers achterin

Ajax kreeg tegen Excelsior (3-1 winst) tegenslagen te verwerken in de vorm van een kwetsuur van Maximilian Wöber en schorsing van Joël Veltman.

Keizer: Wöber klaagt over knie en heup

Dat leidt bij trainer Marcel Keizer niet tot wanhoop, ook al mist hij zondag tegen AZ ook de al langer geblesseerden Daley Sinkgraven en Nick Viergever. "We hebben zat spelers bij Ajax, dus zullen er tegen AZ echt wel vier spelers achterin staan."

De blessure van Wöber oogt ernstig, erkende Keizer. "Hij klaagt over de knie en heup. De wedstrijd tegen AZ is onhaalbaar, denk ik."

Acceptabel verschil

Op de persconferentie liet Keizer weten dat het huidige verschil met PSV acceptabel is. "Als het gat tot de winterstop vijf punten blijft, ben ik heel tevreden. Daar had ik in juli voor getekend."

"Ik weet hoe onze ploeg er toen voor stond", haalde Keizer de tragische gebeurtenis met Abdelhak Nouri in herinnering. "Bovendien was de transferwindow nog open. Als het zo blijft, kunnen we na de winterstop volle bak voor de titel gaan."

Aanvoerder Veltman dacht al te weten hoe de achterhoede er tegen AZ uit komt te zien. "Ik denk met Zeefuik, De Ligt, Frenkie de Jong en Dijks", voorspelde hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl