Van Gerwen eenvoudig naar tweede ronde na zege op Kist

Michael van Gerwen is het WK darts (PDC) begonnen met een overtuigende overwinning op de sterk spelende Christian Kist. De Brabander toonde zich in het Nederlandse onderonsje in vier sets (3-1) de meerdere en gaat daarmee door naar de tweede ronde.

Van Gerwen overtuigt in Hollands onderonsje

De 28-jarige Brabander opende het duel met een 180, waarvan hij er in totaal vier zou gooien. In de eerste set pakte Kist geen leg en daarnaast zag hij de tweevoudig wereldkampioen de set eindigen met een 141-finish.

Ondanks een hoger gemiddelde na twee sets (101.0 voor Kist en 100.6 voor Van Gerwen) wist Kist in de tweede set slechts eenmaal zijn eigen leg te behouden. Pas in de derde set wist hij zijn hoge gemiddelde om te zetten in setwinst.

In vorm

Dat Van Gerwen prima in vorm is, bewees hij in de vierde en beslissende set. Met een gemiddelde van 107.4 gunde de titelverdediger zijn landgenoot geen leg meer, waardoor het toernooi voor 'The Lipstick' al na één ronde over is.

"Je hoopt van tevoren alleen maar om zo terug te komen op het WK en om zo'n wedstrijd neer te zetten", aldus Van Gerwen tegenover RTL7. "Ik maakte een paar foutjes, maar het was uiteindelijk een fantastische wedstrijd, denk ik."

Beaton wint eenvoudig

Van Gerwen treft in de tweede ronde James Wilson. De Engelsman verzekerde zich eerder op de avond van de tweede ronde door in vier sets af te rekenen met de Pool Krzystof Ratajski: 3-1.

Steve Beaton won in de openingsronde van het WK eenvoudig van William O'Connor: 3-1. De 53-jarige Brit profiteerde van de vele gemiste dubbels van zijn Ierse tegenstander in de eerste set.

O'Connor speelde zichzelf uit de wedstrijd door twee legs achter elkaar zes kansen op een dubbel te missen. Het vizier stond bij Beaton wel op scherp, waardoor hij eenvoudig kon zegevieren.

In de afsluitende partij van de avond klopte Gerwyn Price tegenstander Ted Evetts met 3-0.