Maas in actie tijdens de wereldbekerwedstrijd in Copper Mountain, Colorado
NOS SportAangepast

Hielblessure zet snowboardster Maas twee weken buitenspel

Cheryl Maas is in aanloop naar de Olympische Winterspelen licht geblesseerd geraakt aan haar hiel. De snowboardster is door een val woensdag tijdens een wedstrijd in Colorado tijdelijk uitgeschakeld, maar hoeft zich geen zorgen te maken over haar deelname aan de Spelen in Pyeongchang.

Maas, die eind november al aan de kwalificatie-eisen voor de Spelen heeft voldaan en alleen nog officieel door sportkoepel NOC*NSF moet worden aangewezen, zal naar verwachting twee weken niet kunnen trainen. De Nederlandse hoopt na die korte periode haar schema weer op te pakken, zodat ze in januari haar rentree kan maken in het wedstrijdcircuit.

Zondag eindigde de 33-jarige Brabantse nog als zevende bij de World Cup in het Amerikaanse Copper Mountain. Invloed op kwalificatie op de Spelen zal het niet hebben, want ze heeft zich al geplaatst voor op de onderdelen Big Air en Slopestyle. Na Turijn (2006) en Sotsji (2014) zal Maas voor de derde keer uitkomen op de Winterspelen.

Maas liep afgelopen zomer bij een ongelukkige duik in het zwembad diverse fracturen in de nekwervels op. Ze moest lang revalideren en kon pas begin november haar rentree maken. Bij haar eerste optreden in het wereldcircuit, in Milaan, eindigde ze als zesde, om vervolgens snel weer de weg terug te vinden naar de mondiale top.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl