Tranen bij Milan-doelman Donnarumma
NOS VoetbalAangepast

Donnarumma in tranen, AC Milan boos op Raiola

De zomerse contractsoap (tekent hij bij of tekent hij niet) heeft Gianluigi Donnarumma geen goed gedaan. Een halfjaar later is de doelman van AC Milan nog steeds de gebeten hond bij de supporters. Het zorgde woensdagavond zelfs voor tranen bij de 18-jarige.

Milan nam het in de Italiaanse beker op tegen Hellas Verona en al bij de warming-up van het met 3-0 gewonnen duel werd Donnarumma getrakteerd op een striemend fluitconcert.

Ook hadden de Milanese fans een spandoek gemaakt met daarop de tekst 'zes miljoen euro per jaar en het contracteren van je broer nog niet genoeg? Ga maar weg, ons geduld is op!'.

Sinds deze zomer is ook oudere broer Antonio Donnarumma in dienst van AC Milan.

  • Pro Shots
    Het spandoek van de fans van Milan gericht op Donnarumma
  • Pro Shots
    Spandoek van de fans van Milan aan het adres van Donnarumma

De tekst greep Donnarumma aan. Hij barstte in tranen uit en moest getroost worden door zijn teamgenoten.

Oorzaak

Donnarumma is een van de grootste keeperstalenten van de wereld en is afkomstig uit de jeugd van Milan. Deze zomer twijfelde hij over zijn toekomst bij de club. Hij liet weten zijn in 2018 aflopende contract niet te willen verlengen, maar kwam daar weken later weer op terug en tekende bij tot 2021.

Maar toen had hij al kwaad bloed gezet bij de supporters, die hem omdoopten tot 'Dollarumma'. Een duel van Jong Italië op het EK onder-21 moest worden stilgelegd, omdat fans talloze nep-dollarbiljetten op het veld gooiden.

Onlangs ging opnieuw het gerucht dat de zaakwaarnemer van Donnarumma, de Nederlander Mino Raiola, een transferverzoek voor de keeper zou hebben ingediend. Tot woede van de fans die het bekerduel met Hellas Verona dus aangrepen om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Aanvoerder Leonardo Bonucci troost Gianluigi Donnarumma

De tranen van Donnarumma deden ook pijn bij de leiding van AC Milan. Op de clubsite schaarde directeur Massimiliano Mirabelli zich achter zijn selectiespeler en haalde hij hard uit naar zaakwaarnemer Mino Raiola, die door hem wordt gezien als grote boosdoener.

"Er is iemand bezig om de club en een van onze belangrijkste spelers schade toe te brengen", doelde Mirabelli op Raiola. "Gianluigi heeft nooit gezegd dat hij ons wil verlaten. We weten waar het kwaad vandaan komt."

Gattuso voelt zich verschrikkelijk

Net als de clubleiding hoopt ook nieuwbakken trainer Gennaro Gattuso dat de fans zich zo snel mogelijk weer scharen achter Donnarumma. "Ik voel me verschrikkelijk", vertelde hij aan La Gazzetta dello Sport. "Omdat mensen dit ventje wegzetten als een monster. En dat heeft hij niet verdiend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl