Tony Martin haalt hard uit naar de UCI en Chris Froome
NOS WielrennenAangepast

Martin woedend over 'voorkeursbehandeling' Froome

Tony Martin heeft flink uitgehaald naar Chris Froome, diens ploeg Team Sky en de internationale wielerunie UCI. De Duitser stelt dat de op salbutamol positief geteste coureur een voorkeursbehandeling krijgt en noemt dat een schandaal.

"Ik ben ontzettend kwaad", schrijft Martin op Facebook. "Hier wordt met twee maten gemeten, want Froome en zijn team hebben van de UCI de tijd gekregen om uitleg te geven."

Volgens Martin schaadt dat de geloofwaardigheid van het wielrennen. "Genieten Froome en zijn ploeg een bijzondere status?", vraagt hij zich af.

"Bij mij en het publiek heerst nu toch de indruk dat er achter de schermen een oplossing wordt geregeld, dat er afspraken worden gemaakt en dat er manieren worden gezocht om onder deze zaak uit te komen."

Nibali

Eerder zette Vincenzo Nibali al zijn vraagtekens bij het gebruik van een anti-astmamiddel door Froome. "Het regende in die periode in Spanje, dus het lijkt me niet logisch dat hij last had van astma. Dit is slecht voor de wielersport, maar ook voor mij. Mocht het worden bevestigd, dan zal ik nooit de sensatie hebben gevoeld van het opnieuw winnen van de Vuelta", zei de Italiaan tegen Tuttobiciweb.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl