PVV-leider Wilders en de Rotterdamse lijsttrekker Hegedüs, met op de achtergrond de Denk-delegatie
NOS NieuwsAangepast

Denk is PVV te snel af bij verkiezingspresentatie Rotterdam

Denk en de PVV hebben op dezelfde plek en direct na elkaar hun plannen voor de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. PVV-leider Wilders had aangekondigd zijn lijsttrekker te presenteren bij de Essalam-moskee. Kort voordat Wilders daar arriveerde, verscheen onverwacht Denk-leider Kuzu om bekend te maken dat zijn partij ook meedoet aan de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen.

Op het moment dat Wilders bekendmaakte dat Géza Hegedüs PVV-lijsttrekker wordt, was de groep van Denk met vlaggen op de achtergrond in beeld, voor de moskee.

PVV krijgt bezoek van Denk-delegatie in Rotterdam

Het is nog niet duidelijk wie er op de kandidatenlijst komen voor Denk. De partij is opgericht door twee voormalige PvdA'ers met een migratieachtergrond.

Op 15 maart kreeg Denk bij de Kamerverkiezingen in Rotterdam bijna 8 procent van de stemmen. Ruim 15 procent van de Rotterdammers stemde op de PVV.

PVV-lijsttrekker

Bij de presentatie noemde Hegedüs zichzelf een geboren en getogen Rotterdammer. Hij is oud-militair en had jarenlang een uitkering. Daarna is hij ondernemer geworden. Over zijn plannen zei hij: "We gaan in ieder geval Rotterdam teruggeven aan de Rotterdammers. Daar gaan we keihard voor strijden, want de islamisering moet stoppen in deze stad."

Marjan Gonsalvez krijgt de tweede plek op de kandidatenlijst van de PVV. Zij was eerder actief voor Leefbaar Rotterdam. Gisteren werd al bekend dat de PVV zeker meedoet aan de verkiezingen.

De PVV kondigde in april aan in zestig gemeenten te willen meedoen, maar dat gaat de partij niet halen. De zoektocht naar geschikte kandidaten in de rest van het land verloopt uiterst moeizaam.

Tot 27 december kunnen partijen zich aanmelden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl