NOS VoetbalAangepast

Van Ginkel na nieuw puntenverlies: dit is even slikken

PSV was naar FC Groningen gekomen om de pijnlijke 3-0 nederlaag bij Ajax weg te spoelen met drie punten. Maar het liep anders. Na tien zeges op rij heeft de koploper binnen vier dagen vijf punten verspeeld. "Dit is wel even slikken", sipte aanvoerder Marco van Ginkel na het 3-3 gelijkspel.

Van Ginkel na nieuw puntenverlies: dit is wel even slikken

"Zondag hebben we een tik gehad en die wil je zo snel mogelijk verwerken. Je wil zo snel mogelijk die drive in om wedstrijden te winnen", aldus Van Ginkel. "De eerste helft was dat ook het geval. Toen speelden we goed, maakten we mooie goals en had Groningen eigenlijk geen schijn van kans."

Maar na de rust ging het toch nog mis. "Groningen ging opportunistischer spelen, met Veldwijk en Mahi als nieuwe aanvallers. Daar hadden we moeite mee en dan weet je na de 3-2 dat het moeilijk wordt tot de allerlaatste minuut. Dan gaan ze die bal erin pompen en dan valt hij nog goed ook."

'Alles overboord'

FC Groningen kon zijn geluk niet op na het onverwachte punt. "Bizar", sprak trainer Ernest Faber. "In de eerste helft hebben we vol goede energie achter de feiten aan moeten lopen. In de rust hebben we alles overboord gezet en gezegd: we hebben niets te verliezen. Met twee aanvallers erin en met nieuwe energie en impulsen zijn we opportunistischer gaan spelen."

Faber: in de rust hebben we alles overboord gezet

En dat leidde uiteindelijk tot een heuse ereronde na het laatste fluitsignaal. "Het zat ook wel mee, met die penalty en de goal op het laatste moment", gaf Faber toe. "Maar iedereen geloofde erin en het publiek ging erachter staan. Dat soort dingen zijn dan net beslissend om tegen PSV een punt te pakken."

Mike te Wierik, die Groningen in de laatste seconde in vuur en vlam zette, kon zijn geluk niet op. Het was de zevende goal in de carrière van de verdediger en zijn eerste voor Groningen. "Pas in de tweede helft hebben we er een wedstrijd van gemaakt. Het publiek is dit seizoen thuis nog niet zo verwend, maar uiteindelijk is het nog een fantastische voetbalavond geworden."

Te Wierik: toch nog een fantastische voetbalavond

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl