FC Utrecht heeft aan een treffer genoeg tegen VVV

In een wedstrijd zonder veel hoogtepunten heeft FC Utrecht met 1-0 gewonnen bij VVV-Venlo. De Utrechters zijn nu zes duels op rij ongeslagen.

Twee maanden geleden ging Utrecht in de beker met 3-1 onderuit in Venlo. Ditmaal kwamen de bezoekers beter voor de dag en halverwege de eerste helft scoorde Gyrano Kerk op aangeven van Sander van de Streek.

VVV verstopte zich niet en bijna werd het 1-1: Lennart Thy omspeelde doelman David Jensen, waarna Ramon Leeuwin op de lijn (en met behulp van de lat) op miraculeuze wijze redding bracht.

In de matige tweede helft bleef Utrecht eenvoudig overeind. Na kansen voor Kerk (op de lat) en Zakaria Labyad (goede redding Lars Unnerstall) drong VVV aan, maar de 1-1 bleef uit.

Wel moeten strijden, niet zwaarbevochten

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag was gematigd tevreden over zijn team. "We hebben moeten strijden, maar de overwinning was niet zwaarbevochten. We moeten eraan werken om onder de druk van de tegenstander uit te kunnen voetballen."

Ten Hag had wel complimenten voor VVV. "Het is een team dat met emotie kan spelen. Een kameleon. Een ploeg met twee gezichten. Na een half uur gingen ze uit een ander vaatje tappen en daar hadden we het lastig mee."

FC Utrecht viert de 0-1