NOS NieuwsAangepast

Dakloze vindt 300.000 euro op Parijse luchthaven en is spoorloos

Een man die er vorige week op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs vandoor ging met 300.000 euro is waarschijnlijk een dakloze. De politie heeft hem herkend op bewakingsbeelden als iemand die geregeld op de luchthaven lag te slapen.

Vrijdag aan het eind van de middag ging op de luchthaven het alarm af bij geldtransportbedrijf Loomis. Het personeel ontdekte dat een deur van een ruimte waar veel contant geld ligt opgeslagen niet op slot was.

Op de videobeelden zag de politie daarna een man van rond de vijftig die in de buurt van het Loomiskantoor enkele vuilnisbakken doorzocht. Toen hij tegen een deur leunde, ging die tot zijn eigen verbazing open. Hij is naar binnen gegaan en kwam korte tijd later weer naar buiten met twee tassen met daarin 300.000 euro. Van de man ontbreekt nog elk spoor.

Enorm kerstcadeau

In het kantoor liet hij wel een koffer achter, maar er is niets waaruit de politie zijn identiteit kan afleiden. In Le Parisien zegt een bron dicht bij de zaak dat de man heeft geprofiteerd van een toevallige samenloop van omstandigheden en dat hij zichzelf een enorm kerstcadeau heeft gegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl