Een sippe Luuk de Jong na nieuw puntenverlies van PSV

PSV morst op valreep punten bij FC Groningen

Drie dagen na de nederlaag bij Ajax heeft PSV opnieuw puntenverlies geleden. FC Groningen pakte thuis met 3-3 op de valreep een punt tegen de koploper. Het is het eerste gelijkspel van PSV in dit seizoen.

PSV dacht de buit na ruim een kwartier al binnen te hebben. Marco van Ginkel trof doel met een verraderlijk schot via de handen van doelman Sergio Padt en Bart Ramselaar, die voor de tweede keer in de basis stond, schoof binnen op aangeven van Steven Bergwijn.

Marco van Ginkel was goed voor twee goals voor PSV

Na ruim een half uur bracht Yoëll van Nieff echter met een vrije trap de spanning terug en Jesper Drost was zelfs dicht bij 2-2, maar schoot over. Nog voor rust vergrootte Van Ginkel toch de marge weer. Hij scoorde vanaf de stip na een overtreding van Django Warmerdam op Hirving Lozano.

Groningen richt zich op

PSV leek de tweede helft ontspannen in te kunnen gaan, maar Groningen richtte zich na rust nog eens op. Na een ongelukkige handsbal van Van Ginkel in het eigen strafschopgebied ging de bal op de stip. Invaller Lars Veldwijk benutte de penalty en ineens was het weer spannend: 2-3.

Ontlading bij FC Groningen na de late gelijkmaker tegen PSV

De thuisclub kreeg kansen op de 3-3 via Veldwijk, Mimoun Mahi en Mike te Wierik. Maar PSV hield stand, mede dankzij doelman Jeroen Zoet, tot de vijfde minuut van de blessuretijd. In de laatste wanhoopsaanval van de Groningen wist Mike te Wierik de bal, op aangeven van Veldwijk, langs de PSV-keeper te werken.