Gareth Bale en Cristiano Ronaldo

Real Madrid naar finale WK clubs na late zege op Al Jazira

Real Madrid heeft met enige moeite de finale van het WK voor clubteams bereikt, waarin het zaterdag Grêmio treft. Ondanks een groot overwicht tegen Al Jazira werd pas in de slotfase het verschil gemaakt: 2-1.

De club uit de Verenigde Arabische Emiraten, met Henk ten Cate als coach, nam tegen het einde van de eerste helft verrassend de leiding. Romarinho scoorde op aangeven van Amsterdammer Mbark Boussoufa.

Kort na rust leek Boussoufa zelfs voor 2-0 te zorgen, maar zijn treffer werd na raadpleging van de videoscheidsrechter geannuleerd wegens buitenspel.

Samenvatting Real Madrid - Al Jazira

Cristiano Ronaldo trok vervolgens de stand gelijk, met zijn zesde goal in totaal tijdens een WK voor clubteams. Daarmee is hij topscorer aller tijden, voor onder anderen Lionel Messi.

Pas zo'n tien minuten voor tijd besliste de net ingevallen Gareth Bale de wedstrijd door de 2-1 binnen te schieten.