SP-leider Emile Roemer naast zijn opvolger Lilian Marijnissen
NOS NieuwsAangepast

Lovende woorden vanuit Den Haag over Emile Roemer

De fractievoorzitters in de Tweede Kamer feliciteren de opgestapte SP-leider Roemer op Twitter en bedanken hem.

PvdA-leider Asscher: "Dank voor de prettige samenwerking en gezamenlijke strijd voor een socialer Nederland. Ook bedankt voor je vriendelijkheid en humor in dit vak".

Ook D66-leider Pechtold is lovend over Roemer en zegt over hem: "Altijd collegiaal, met humor en op de inhoud voerden we mooie debatten!" ChristenUnie-leider Segers twittert: "Dank voor je inzet voor ons land Emile Roemer, en dank voor je collegialiteit. Het ga je goed!"

Een van de aardigste tegenstanders

Volgens VVD-leider Dijkhoff is Roemer "een van de aardigste mensen waar ik het zelden mee eens was". Hij twittert: "Het is nu aan Lilian Marijnissen. Dan blijft het in elk geval Brabants."

"Emile, bedankt voor je altijd vriendelijke collegialiteit! Hartelijk welkom aan Lilian Marijnissen in haar nieuwe rol. Veel succes, Lilian!", aldus SGP-leider Van der Staaij.

GroenLinks-leider Klaver noemt het afscheid een bijzonder moment. "Roemer neemt afscheid zoals hij politiek bedreef: strijdbaar voor zijn idealen, met een groot rechtvaardigheidsgevoel en altijd met humor." Hij bedankt hem voor de samenwerking en wens Lilian Marijnissen succes.

Rutte

Premier Rutte schrijft op Facebook dat het voor hem een verrassing is dat Roemer het stokje doorgeeft en dat hij het jammer vindt dat hij afscheid neemt.

"Zijn fractievoorzitterschap valt bijna samen met de periode waarin ik premier ben en hoewel we het op de inhoud vaak hartgrondig oneens waren, zijn de persoonlijke verhoudingen altijd heel goed geweest", aldus de minister-president.

"Emile Roemer is een man met overtuigingen, een knokker en hij heeft humor en dat is een mooie combinatie. Ik wens hem alle goeds toe voor de toekomst en zijn opvolger, Lilian Marijnissen, heel veel succes!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl