Kyle Stolk plaatste zich met de estafetteploeg voor de finale
NOS SportAangepast

Estafetteheren met snelle tijd naar finale op EK kortebaan

De Nederlandse estafetteploeg heeft op de EK kortebaan in Kopenhagen zeer overtuigend de finale bereikt van de 4x50 meter vrije slag. Jesse Puts, Thom de Boer, Nyls Korstanje en Kyle Stolk zwommen in de series met 1.25,40 de tweede tijd.

Alleen Italië was net iets sneller. Regerend Europees kampioen Rusland gaat als derde naar de finale, die voor vanavond op het programma staat.

Ferry Weertman moet eveneens vanavond opnieuw aan de bak. Hij plaatste zich als zesde voor de finale van de 400 meter vrije slag.

De olympisch en wereldkampioen op de 10 kilometer open water klokte 3.41,54. De Hongaar Bernek was met 3.39,86 het snelst.

Arno Kamminga liet in de series van de 50 meter schoolslag de negende tijd noteren en mag nog een keer terugkomen voor de halve finales. Timon Evenhuis lukte dat niet, al viel voor hem pas het doek na een swim-off.

Joeri Verlinden bereikte als twaalfde de halve eindstrijd op de 100 meter vlinderslag. Mathys Goosen wist zich niet te kwalificeren.

Ook succes vrouwen

Bij de vrouwen waren Kira Toussaint en Maaike de Waard succesvol op de 100 meter rugslag. Toussaint bereikte als nummer twee van de series de halve finales en De Waard deed dat als nummer zeven.

Kim Busch en Valerie van Roon strandden in de series van de 50 meter schoolslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl