NOS SportAangepast

Handbalsters op hun hoede voor Tsjechië: we moeten echt aan de bak

De handbalsters komen bij van de thriller tegen Japan

Het Nederlands handbalteam heeft weinig tijd om bij te komen van de spectaculaire overwinning op Japan van afgelopen maandag tijdens het WK in Duitsland. Vandaag wacht alweer Tsjechië in de kwartfinales. Oranje bereikte de laatste acht door de Japanse vrouwen in de verlenging met 26-24 te verslaan. Keepster Tess Wester noemde de zwaarbevochten zege "een bevalling van een zesling".

Bondscoach Helle Thomsen kon na de overwinning tegen Japan moeilijk slapen: "Ik bleef maar denken aan de wedstrijd die we gespeeld hadden en dacht ook meteen aan de volgende wedstrijd tegen Tsjechië. Die ploeg heb ik direct geanalyseerd. Ik heb uiteindelijk maar drie en een half uur geslapen."

Ook Nycke Groot moest behoorlijk bijkomen. Groot vocht een aantal fysieke duels uit met de Japansen. "Deze hakt er wel aardig in. Het was fysiek zwaarder dan verwacht. Er stonden de hele tijd een hoop verdedigers voor me, waardoor ik niet mijn beste wedstrijd kon spelen."

"Ik heb hem ook wel geknepen of we wel door zouden gaan", bekent Groot. "We hadden een aantal keer een goede voorsprong, maar telkens kwamen ze weer terug."

Vreugde bij de handbalsters na de zege op Japan in de achtste finales van het WK

De volgende horde is dus Tsjechië. De Tsjechen wonnen verrassend in de laatste seconde van favoriet Roemenië. Bondscoach Thomsen is dan ook op haar hoede: "Het is een team zonder echte sterren, maar ze gaan wel voor elkaar door het vuur. Roemenië speelde niet goed, maar dat kwam ook door de eenheid van Tsjechië. We moeten gewoon ons eigen spel spelen."

Groot waakt voor onderschatting: "Voor het WK had niemand gedacht dat Tsjechië in de kwartfinales zou staan. Het is ontzettend knap als je Roemenië kan verslaan, dus we moeten echt wel weer aan de bak."

Veel kennis heeft ze nog niet van de Tsjechen: "Ik weet nog niet heel veel van dit team. Ik ken een aantal individuele speelsters, maar we moeten ze nog goed gaan analyseren. We moeten deze tegenstander heel serieus nemen."

Yvette Broch kijkt uit naar het duel met Tsjechië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl