Jeremiah St. Juste baalt
NOS VoetbalAangepast

St. Juste even op het tweede plan: dat is vervelend

Jeremiah St. Juste maakte afgelopen zomer voor bijna vijf miljoen euro de overstap van sc Heerenveen naar Feyenoord. Vanavond (20.45 uur) treft de centrale verdediger zijn ex-club in De Kuip.

De kans dat St. Juste aan de aftrap zal staan tegen zijn oude ploeggenoten is klein. Trainer Giovanni van Bronckhorst kiest de laatste duels voor Sven van Beek en Renato Tapia als centraal duo achterin. En dus is St. Juste even op het tweede plan beland.

"Dat is vervelend, maar daar moet je als voetballer mee 'dealen'. Ik kan het alleen maar terugdraaien door goed te trainen en te spelen."

Sinds zijn overgang naar Rotterdam kwam de 21-jarige St. Juste tot acht optredens in de eredivisie. Bovendien maakte hij vijf keer zijn opwachting in de Champions League, waarvan vier als basisspeler.

Juist als invaller beleefde hij een van de hoogtepunten uit zijn nog prille carrière: de winnende treffer tegen Napoli (2-1).

St. Juste denkt er met plezier aan terug. "Na die goal ontplofte het stadion. Het was een heerlijk gevoel om zo af te sluiten. Een van de mooiste momenten in mijn carrière."

St. Juste zet De Kuip in vuur en vlam met de 2-1 tegen Napoli

Bij Heerenveen speelde St. Juste als centrale verdediger of als verdedigende middenvelder. Tegen Napoli viel hij in als rechtsback. "Ik wist dat er een mogelijkheid zou kunnen zijn om als rechtsback te spelen", zegt hij. "Echt verwacht had ik het niet. Ik denk dat ik het redelijk goed heb ingevuld."

Of de nieuwe rol een vervolg krijgt, is de vraag. St. Juste zag zondag het duel met FC Utrecht de mist ingaan wegens sneeuwval. "Heel erg jammer dat het niet doorging, maar in je achterhoofd weet je dat het verstandig was. Op zo'n veld spelen ging gewoon niet."

Toch werd het nog een goed weekend voor de verdediger, die koploper PSV zag verliezen van Ajax. Daardoor kan ook Feyenoord dichterbij sluipen. "Voor ons was die uitslag goed. Wij moeten nu gewoon onze wedstrijden winnen."

Yuki Kobayashi, Stijn Schaars en Jeremiah St. Juste bij Heerenveen

Vanavond tegen Heerenveen treft hij veel voormalige ploeggenoten. St. Juste is op zijn hoede voor de huidige nummer negen van de eredivisie. "Heerenveen heeft een sterk voetballende ploeg. Ze willen altijd druk naar voren zetten. Ze hebben kwaliteiten."

Of hij nu speelt of niet, er is St. Juste veel aan gelegen om de punten in De Kuip te houden. "Ik zit nog in een groepsapp met bepaalde jongens. Ik spreek ze regelmatig. Met Reza Ghoochannejhad heb ik het meeste contact. Bij hem loopt het ook niet zo lekker, dat klopt. We gaan het zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl