Alireza Jahanbakhsh heeft gescoord voor AZ

PEC mist penalty in slotfase en schenkt AZ punt

De topper in deze eredivisiespeelronde tussen PEC Zwolle en AZ, de nummer twee en vier van de ranglijst, is in 1-1 geëindigd.

PEC kreeg drie minuten voor tijd vanaf elf meter een uitgelezen mogelijkheid op de winst, maar Bram van Polen miste de penalty. Hij schoot ruim over.

Vermakelijk duel

In de vermakelijke eerste helft had PEC de beste kansen. Zo kon Marco Bizot maar net een venijnig schot van Ryan Thomas pareren en raakte Terell Ondaan met een hakje de lat.

Hij scoorde daarna ook voor PEC, uit de rebound van een door Bizot gekeerd schot van Younes Namli.

John van den Brom zucht in Zwolle
    PEC Zwolle speler Terell Ondaan scoort 1-0

En na de 1-1 (kopbal Alireza Jahanbakhsh uit corner) schoot hij via de lat over. Na rust kwam Jahanbakhsh, net als bij de 1-1, knap voor zijn man bij een corner, maar dit keer schoot hij over.

Hoogstandje

Mats Seuntjens was daarna nog het dichtst bij een treffer van AZ: meteen schot van grote afstand verraste hij doelman Diederik Boer, maar de bal belandde tot zijn leedwezen op de paal.

Ajax neemt kan donderdag in het thuisduel met Excelsior de tweede plek overnemen van AZ op basis van een beter doelsaldo, maar dan moet er wel gewonnen worden.