NOS NieuwsAangepast

Man stuurt pakketten met levensgevaarlijk vuurwerk rond

De politie is op zoek naar een man die pakketten met levensgevaarlijk illegaal vuurwerk verstuurt vanuit Noord-Limburg. Dat zei een politiewoordvoerder in het programma Opsporing Verzocht.

Inmiddels zijn er meer dan zestig pakketten in beslag genomen op verschillende plekken in Nederland. Het vuurwerk is niet alleen gevaarlijk op het moment dat het wordt afgestoken. Ook voor bezorgers vormt het een risico.

Levensgevaarlijk

De politie kwam erachter dat de pakketjes werden verstuurd doordat een van de pakjes terugkwam. "Toen het opengemaakt werd, bleek er levensgevaarlijk vuurwerk in te zitten", zegt de politiewoordvoerder.

Vermoedelijk zijn er nog meer pakketten verstuurd. Wie ook vuurwerk thuisgestuurd heeft gekregen, kan contact opnemen met de politie. Op de verstuurde pakketten zit veel tape geplakt. Er zit ook een label op. Daarop staat een datum en een code.

In Opsporing Verzocht zijn beelden uitgezonden van de verdachte. Hij levert in een supermarkt de pakketten bij de balie af. Mensen die hem herkennen of meer denken te weten, kunnen dat doorgeven aan de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl