Peter Stöger voor de wedstrijd op het veld
NOS VoetbalAangepast

Dortmund zonder Bosz wel succesvol, Leipzig morst punten

Na acht mislukte pogingen is Borussia Dortmund er eindelijk in geslaagd om drie punten te pakken in de Bundesliga. Op bezoek bij Mainz 05 werd het 2-0 voor de ploeg van Peter Stöger, opvolger van de recentelijk ontslagen Peter Bosz.

De Griekse verdediger Sokratis schoot tien minuten na rust raak uit de rebound, nadat Ömer Toprak op de paal had gekopt. In de slotfase maakte Shinji Kagawa de tweede treffer.

Dortmund klimt op de ranglijst naar de voorlopige vierde plek.

Paul Verhaegh benut de toegekende penalty

RB Leipzig leed wederom puntenverlies. De nummer twee speelde zaterdag al gelijk tegen Mainz 05 (2-2) en kwam dit keer niet verder dan 1-1 bij VfL Wolfsburg.

Bij de thuisploeg was er geen plek voor Riechedly Bazoer in de wedstrijdselectie, terwijl de van een blessure teruggekeerde Jeffrey Bruma, net als tegen Hamburger SV, op de bank plaatsnam.

Paul Verhaegh stond wel in de basis en zorgde met zijn zestiende benutte penalty op rij voor de 1-0. Zo'n reeks vond nooit eerder plaats in de Bundesliga.

Vlak na de pauze kwam RB Leipzig verdiend langszij via Marcel Halstenberg, maar verder dan dat kwam de nummer twee van de ranglijst niet.

In de slotfase kreeg invaller Divock Origi zelfs een enorme mogelijkheid namens Wolfsburg. De Belg miste echter voor open doel.

Leipzig-verdediger Dayot Upamecano kreeg in blessuretijd nog zijn tweede gele kaart.

Overige uitslagen

Hamburger SVEintracht Frankfurt1-2
SC FreiburgBorussia Mönchengladbach1-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl