Grêmio als eerste naar finale WK clubteams

Grêmio heeft de finale van het WK voor clubs bereikt. De Brazilianen waren in de halve finales na verlenging met 1-0 te sterk voor Pachuca uit Mexico.

Everton krult raak voor Grêmio in de verlenging

Grêmio, de winnaar van de Copa Libertadores, gold als favoriet, maar daar was in de saaie eerste helft niets van te zien. Alleen Pachuca stichtte soms aan de hand van de Japanse oud-VVV'er Keisuke Honda wat gevaar.

Terugdenken aan Ajax

In de tweede helft kroop de winnaar van de wereldbeker in 1983 (in 1995 verloor Grêmio de finale op strafschoppen van Ajax) iets meer uit zijn schulp. Zo redde de bijna 45-jarige Pachuca-doelman Perez knap op een schot van Luan Vieira.

De beslissing viel in de 95ste minuut: met een prachtige krul bezorgde Everton Grêmio zijn derde finaleplaats.

De wedstrijd om de vijfde plaats werd gewonnen door Urawa Red Diamonds. De Japanners waren met 3-2 te sterk voor Wydad Athletic Club uit Marokko.