FC Twente-trainer Gertjan Verbeek feliciteert Oussama Assaidi

Assaidi bezorgt Verbeek eerste overwinning met Twente

FC Twente heeft in het zesde duel onder trainer Gertjan Verbeek zijn eerste zege geboekt. De Tukkers wonnen in Breda met 2-1 van NAC en zijn nu niet langer hekkensluiter.

In de wat matte eerste helft was Thierry Ambrose gevaarlijk met een halve omhaal. Danny Holla was dat namens Twente met een vrije trap: Giovanni Korte keerde diens inzet met zijn arm, maar een strafschop bleef uit.

Twee keer Assaidi

Kort na rust verkeek doelman Nigel Bertrams zich op een pegel van Oussama Assaidi. En na de 1-1 (eigen doelpunt van Peet Bijen) scoorde Assaidi nog eens met een schot in de kruising.

Oussama Assaidi krijgt sneeuwballen naar zijn hoofd gegooid
    Oussama Assaidi heeft gescoord voor FC Twente
    Oussama Assaidi heeft de 1-0 gescoord

NAC kwam bijna weer op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van de Tukkers: spits Tom Boere zag tot zijn opluchting dat zijn kopbal op de paal belandde.

In de blessuretijd kreeg NAC-keeper Nigel Bertrams nog de rode kaart voor een zware overtreding op de doorgebroken Luciano Slagveer.