Vivianne Miedema
NOS VoetbalAangepast

Oranjevrouwen zijn eruit met KNVB: ze krijgen meer geld

Na maandenlang gesteggel is er een akkoord tussen de KNVB en de Oranjevrouwen. De voetbalbond gaat de speelsters van het Nederlands elftal een hogere vergoeding betalen tot en met het WK in 2019. "Onze Leeuwinnen verdienen dit gewoon", licht KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee toe.

Over bedragen doet de bond geen uitspraken. Ook de Europese kampioenen zelf zeggen er niets over, maar ze lieten hun onvrede over de huidige vergoedingen wel enkele keren blijken in de media. "We gaan niet voor miljoenen, maar als je kijkt naar de prestaties van de afgelopen seizoenen, dan mag er nog wel heel wat bovenop", liet Vivianne Miedema vorige maand optekenen.

'Een verveelvoudiging'

Aan die laatste wens lijkt de KNVB nu gehoor te geven. De bond spreekt van een "verveelvoudiging van de tot op heden geldende beloningen". Het gaat met name om de vaste vergoedingen.

De speelsters laten in een persbericht weten tevreden te zijn. "Er waren af en toe pittige discussies, maar we zijn heel tevreden met de overeenkomst die er nu ligt", aldus Miedema.

Lieke Martens vult aan: "Deze overeenkomst geeft een gevoel van waardering over wat we het afgelopen jaar hebben gepresteerd. Buiten het veld zijn er al best veel randzaken tegenwoordig. Ik ben blij dat deze in ieder geval is opgelost. Nu kunnen we het weer gewoon over voetbal hebben en op het veld laten zien hoe goed we zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl