De toegang naar de bussen is afgezet
NOS NieuwsAangepast

Toch geen verzakking busplatform bij station Breda

Het busplatform bij station Breda is vanochtend ontruimd omdat de indruk bestond dat het platform was verzakt. Uit onderzoek blijkt nu dat er isolatiemateriaal los hangt en dat er van verzakking geen sprake is.

Dat meldt Ronald Blokpoel van de Veiligheidsregio op NPO Radio 1. Een medewerker van de NS had gezien dat er in de stationshal water uit het plafond lekte. Het busstation zit direct boven de hal. De medewerker dacht een verzakking te zien, waarop een onderzoek werd ingesteld.

Toen bleek dat de isolatie in het plafond door sneeuw en vocht zwaar was geworden en is los gekomen. "Er is niets aan de hand met de constructie van het gebouw", zegt Blokpoel.

Droogmaken

Na de eerste melding werd het gebied uit voorzorg ontruimd. Mensen moesten bij een noodhalte aan de achterkant van het station op de bus stappen, meldde Omroep Brabant.

De sneeuwresten op het busstation worden nu weggehaald. Zodra het perron weer droog is, rijden de bussen weer vanaf de normale plek.

De ontruiming heeft geen gevolgen gehad voor treinreizigers, zij konden gewoon van station Breda gebruikmaken.

Eerder problemen

Het probleem vanochtend is niet het eerste incident op het station in Breda. Eerder lekte er regenwater in de stationshal, via de voegen van het busperron een verdieping hoger.
Het nieuwe gebouw werd vorig jaar september geopend. Een paar maanden later vielen er bakstenen van het gebouw.

Daardoor kon een fietsenstalling dagenlang niet worden gebruikt. Het is niet bekend hoe de stenen los kwamen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl