Oud-minister Klaas de Vries, voorzitter van de commissie-De Vries

De sport van dinsdag bij de NOS

Het wordt een drukke sportdag vandaag met onder andere twee wedstrijden in de eredivisie, de eerste halve finale van het WK voor clubteams en de bevindingen van de commissie-De Vries naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport.

In de Verenigde Arabische Emiraten spelen het Mexicaanse Pachuca en het Braziliaanse Grêmio de eerste halve finale van het WK voor clubteams. Het duel in Al Ain begint om 18.00 uur Nederlandse tijd en is live te zien op NOS.nl met commentaar van Jeroen Grueter.

De andere halve finale gaat een dag later tussen Real Madrid en Al Jazira, de ploeg van trainer Henk ten Cate.

Emmanuel Garcia van Pachuca viert het bereiken van de halve finales

De commissie-De Vries, bestaande uit onderzoeksleider Klaas de Vries, Clémence Ross-van Dorp en Egbert Myjer, zal concrete aanbevelingen doen aan sportorganisaties tegen seksuele intimidatie en misbruik in de sport.

Eredivisie en EK kortebaan

Een midweeks programma deze week in de eredivisie, met vandaag: NAC Breda-FC Twente (18.30 uur) en PEC Zwolle-AZ (20.45 uur), de nummer vier tegen de nummer twee. Beide duels zijn te volgen in een liveblog op NOS.nl en de samenvattingen volgen later op de avond op NOS.nl en NPO 1.

Woensdag begint in Kopenhagen de EK kortebaan zwemmen. Veel jonkies in de Nederlandse ploeg en één zwemmer die al wat ouder is, maar toch voor het eerste meedoet aan een EK: Thom de Boer. We zochten hem op voor een reportage.

Uitzendingen

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.00 uur Halve finale WK clubteams: Pachuca-Grêmio NOS.nl
18.30 uur Liveblog eredivisie NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.25 uur Studio Sport Voetbal NOS.nl en NPO 1
22.40 uur Nieuwsuur NOS.nl en NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl