NOS SportAangepast

Handbalsters gedreven door 'die gouden medaille'

Nederlandse handbalsters maken zich op voor Japan

De Nederlandse handbalsters spelen vanavond in Magdeburg hun duel in de achtste finales op het WK tegen Japan. Na een stroeve start is de oranjemachine op gang gekomen, met de 31-23 zege op gastland Duitsland als voorlopig hoogtepunt.

"Je merkte gewoon dat we ons oude gevoel weer terug hebben gevonden", blikt Nycke Groot nog even terug op dat duel. "Dat was ontzettend belangrijk, zeker voor het vervolg van het toernooi."

Van der Wissel

Voor dat vervolg, de belangrijke wedstrijd tegen Japan dus, heeft bondscoach Helle Thomsen met Pearl van der Wissel een konijn uit de hoge hoed getoverd. Van der Wissel komt bij de ploeg als vervangster van Angela Steenbakkers, met als doel meer snelheid in het team te brengen.

"Japan heeft snelle speelsters en een open dekking. Ik denk dat dat perfect voor mij is, samen met de andere speelsters", aldus Van der Wissel.

Pearl van der Wissel

Na het missen van de Olympische Spelen van 2012 bedankte Van der Wissel na meer dan 200 interlands voor Oranje, maar de 33-jarige routinier is nu weer helemaal terug.

"Het is geweldig om in dit team te komen, want ze hebben het over medailles. Ze hebben het over die gouden medaille. Toen ik in het Nederlands team speelde, hadden we het daar niet over. We hadden het over: we gaan goed presteren. Het is geweldig om hier nu in te komen."

Keepster Tess Wester koestert ook de gouden ambitie. Net als sterspeelster Groot is zij in het toernooi gegroeid en waakt ze voor onderschatting van Japan.

"Ik denk dat het heel lastig wordt. Ze zijn ontzettend snel. Er zit niet echt een speciale structuur in. Als ze de bal hebben, zijn ze heel druk en heel wild. Voor ons is het belangrijk dat de dekking agressief staat en dat we duidelijk laten zien dat er weinig te halen valt."

Lois Abbingh sluit zich aan bij de woorden van haar teamgenoot. De Groningse is momenteel topschutter bij Oranje.

"Het is altijd lekker als de ballen erin gaan, dat geeft extra vertrouwen. Alles valt op z'n plek. Ik zit goed in mijn vel. Ik voel me ook belangrijk, omdat je weet dat het team mijn doelpunten nodig heeft, maar het is dit jaar wel anders dan normaal."

En tegen Japan? "Iedere kans die zich voordoet, moeten we pakken. Het wordt misschien geen wedstrijd waarin we ons mooie spel kunnen laten zien. We moeten effectief zijn en slim spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl