Real Madrid is titelhouder in de Champions League
NOS VoetbalAangepast

CL-loting: Real Madrid tegen PSG, Barcelona treft Chelsea

De loting voor de achtste finales van de Champions League in Nyon heeft voor aantrekkelijke affiches gezorgd. Zo moet titelhouder Real Madrid het opnemen tegen Paris Saint-Germain en mag FC Barcelona zich opmaken voor een tweestrijd met Chelsea.

FC Basel, waar Ricky van Wolfswinkel in de spits staat, wacht een zeer zware kluif. De Zwitsers treffen het al maanden in excellente vorm verkerende Manchester City tegenover zich. Twee andere Nederlanders, Ryan Babel en Arjen Robben, kunnen onderling de degens kruisen. Hun clubs, Besiktas respectievelijk Bayern München, werden aan elkaar gekoppeld.

Georginio Wijnaldum neemt het met Liverpool op tegen FC Porto, terwijl Tottenham Hotspur, waar Michel Vorm reserve-doelman is, op de verliezend finalist van vorig seizoen, Juventus, stuit.

Manchester United speelt tegen Sevilla en AS Roma mag het opnemen tegen Sjachtar Donetsk.

De heenwedstrijden zullen gespeeld worden op 13/14 februari en 20/21 februari. De terugwedstrijden zijn op 6/7 maart en 13/14 maart.

Loting Champions League

Ook werd er geloot voor de zestiende finales in de Europa League. De nummer drie in de Champions League-poule van Feyenoord, Napoli, gaat het opnemen tegen een andere Champions League-afvaller, RB Leipzig.

Het Atalanta Bergamo van Marten de Roon en Hans Hateboer kan zich opmaken voor een tweestrijd met Borussia Dortmund.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl